Enciclopedia Castellera Volumen 4 . Antropologia i Sociologia

El volum 4 de l Enciclopedia Castellera ha estat presentat a la seu de Castellers de Lleida. Xavier Brotons, director de l Enciclopedia, ha comentat la trascendencia i novetat que aquest volum aporta al mom dels castells. Acompanyats del president de Castellers de Lleida, Carles Puig.Gros i del regidor de Ciutat i cultura, Jaume Rutllant

Aquesta obra ha estat desenvolupada pels membres del GIAM, els catedràtics Toni Costes i Pere Lavega,  juntament amb Guillermo Soler. En aquesta presentació han explicat el fonaments del seu treball, on es fa un estudi del mon casteller, a partir del seu recorregut i evolució.

. En la primera part, recull i reflexiona respecte el funcionament de les colles i les diferents estructures que existeixen. La segona part, reflexiona, analitza i registra la cultura dels castells; l’ antropología i sociología del fet dels castells en la societat catalana a lo llarg de la seva existencia i planteja les relacions entre el fet casteller i el procés de deportificació.

________________________________________

El volumen 4 de la Enciclopedia Castellera ha sido presentado en la sede de Castellers de Lleida. Xavier Brotons, director de la Enciclopedia, comentó la trascendencia y novedad que este volumen aporta al mon casteller. Acompañados del presidente de Castellers de Lleida, Carles Puig.Gros y del regidor de Ciudad y cultura, Jaume Rutllant

Esta obra ha sido desarrollada por los miembros del Giam, los catedráticos Toni Costas y Pere Lavega, junto con Guillermo Soler. En esta presentación han explicado los fundamentos de su trabajo, donde se hace un estudio del mundo casteller, a partir de su recorrido y evolución.

. En la primera parte, se fundamenta y reflexiona respecto al funcionamiento de los grupos y las diferentes estructuras que existen. La segunda parte, reflexiona, analiza y registra la cultura de los castells; la antropología y sociología del fet casteller s en la sociedad catalana a lo largo de su existencia y plantea las relaciones entre los castells y el proceso de deportificación

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *